Zwevende treden voor een vleugje magie

Heb je ooit gehoord van zwevende trappen? Het lijkt wel alsof de treden aan niets hangen! Ze worden aan één kant aan de muur bevestigd, wat een super strakke look geeft. En denk eens aan alle ruimte die je bespaart! Deze trappen zijn perfect voor moderne interieurs en geven een gevoel van openheid.

Ga maar eens kijken naar wat foto’s van zwevende trappen; ze zien er echt uit alsof ze uit een futuristische film komen. Sommige zwevende trapontwerpen gebruiken glas of plexiglas voor de treden, wat het effect nog magischer maakt. Licht schijnt er prachtig doorheen en het weerkaatst op alle muren.

Draaitrappen met een twist

En dan hebben we het nog niet gehad over draaitrappen. Die kunnen variëren van heel klassiek tot super modern. Een draaitrap kan een echt statement piece zijn in je huis. Het is ook een slimme manier om ruimte te besparen, omdat ze minder oppervlakte innemen dan een rechte trap.

Je ziet vaak dat draaitrappen worden gebruikt in oudere huizen of in chique herenhuizen, maar tegenwoordig zijn er ook heel veel moderne versies. Denk aan strakke lijnen, coole materialen zoals metaal of zelfs beton.

De schoonheid van glazen trappen

Glazen trappen zijn ook helemaal in. Ze laten licht door en kunnen kleine ruimtes groter doen lijken. Het is alsof je op lucht loopt! Bovendien past glas bijna bij elke stijl: of je nu gaat voor modern, industrieel of toch iets klassiekers.

Wat ook mooi is aan glazen trappen, is dat ze zo veelzijdig zijn. Je kunt kiezen voor compleet doorzichtige treden of juist voor mat glas voor wat meer privacy. En qua veiligheid hoef je je geen zorgen te maken; het gebruikte glas is super sterk.

Milieuvriendelijke trapontwerpen

Duurzaamheid is belangrijk tegenwoordig, ook als het om trappen gaat. Er zijn genoeg mogelijkheden om je trap een milieuvriendelijke make-over te geven. Bijvoorbeeld door het gebruik van gerecyclede of snel hernieuwbare materialen zoals bamboe.

Bamboe is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook heel duurzaam en sterk. En het ziet er nog eens mooi uit ook! Je kunt ook kiezen voor lokale houtsoorten of materialen die weinig onderhoud nodig hebben, zodat je trap jarenlang meegaat zonder dat je er veel aan hoeft te doen.

Slimme trappen voor kleine ruimtes

Als je niet veel ruimte hebt, zijn er slimme oplossingen om toch een trap te plaatsen die niet in de weg staat. Denk aan trappen met ingebouwde opbergruimtes of compacte designs die minder plaats innemen.

Een slimme trap kan bijvoorbeeld dubbele traptreden hebben waarin je spullen kunt opbergen. Dat is niet alleen praktisch, maar het ziet er ook nog eens leuk uit. En zo gebruik je elke vierkante meter in je huis optimaal!