Met een slim alarmsysteem ben je altijd gewaarschuwd 

By | november 1, 2018

Wanneer jij een alleenstaande woning bezit, een villa of een woning die zich in een donkere kant van de straat bevindt, dan is het niet verstandig om te bezuinigen op beveiliging. Een inbreker houdt ervan als deze ongestoord zijn gang kan gaan zonder dat hij gezien wordt en dat betekent dat jouw woning vatbaarder is voor dit soort misdrijven.
Vooral als je veel waardevolle objecten in huis hebt en je bent bang dat je woning gevoeliger is voor inbraak is het geen slecht idee om je te verdiepen in het laten plaatsen van een slim alarmsysteem. 

 

Wat is een slim alarmsysteem? 

Een slim alarmsysteem is een systeem dat bestaat uit een aantal melders (rook, beweging, koolmonoxide etc.), camera’s, eventueel een intercom en een met een pincode beveiligde centrale.
Het systeem wordt zo samengesteld dat het aansluit bij jouw persoonlijke situatie en woning. Daarnaast wordt het door een specialist geplaatst.
Een slim alarmsysteem wordt slim genoemd omdat het volledig op afstand te benaderen en te bedienen is.
Dit gebeurt via een app op je mobiele telefoon.
Je kunt het systeem via deze app aan- en uitschakelen, waar je ook bent.
En als er iets wordt geregistreerd dat verdacht wordt gevonden krijg je hier direct een melding van. 

 

Meldingen op je telefoon 

Heeft één van de sensoren iets opgepakt, dan wordt je hier door middel van een sms en/of email van verwittigd.
Je kunt dan direct de videobeelden zien die hiermee gepaard gaan en zelf constateren of er actie moet worden ondernomen of niet.
Op deze manier heb je altijd toezicht op wat er in en rondom je woning gebeurt, ook als je niet thuis bent. 

 

De virtuele centrale 

Als laatste kun je jouw woning en je systeem inschrijven bij een virtuele centrale.
Deze zullen regelmatig controleren of je systeem goed werkt en een bepaald aantal mensen inlichten als er een alarm afgaat.
De mensen die je hiervoor wilt gebruiken geef je zelf door aan de centrale.
Is er echt iets verdachts aan de hand, dan zal de politie direct worden ingelicht en weet jij hier al van ook al ben je niet thuis.
Op die manier kun je zonder zorgen je woning verlaten en er altijd zeker van zijn dat jij en je spullen op de best mogelijke manier zijn beveiligd.