Ik ben niet tevreden met mijn scootmobiel, wat nu?

By | november 23, 2019

Misschien rij jij al een tijdje in een scootmobiel, maar bevalt jou deze scootmobiel je niet. Je haalt bijvoorbeeld de supermarkt niet eens voordat hij weer opgeladen moet worden of je mag de winkels niet eens in. Misschien zit wel niet alles op jouw scootmobiel wat je nodig hebt. Het kan ook zo maar zijn dat je scootmobiel niet betrouwbaar is en vaak kapot gaat. Oftewel er kunnen eindeloos veel redenen zijn voor jouw onvrede. In dit stuk lees jij waardoor dit zou kunnen komen en wat je er aan kan doen.

Wat wil je kunnen?

Waar is onvrede is, is vaak ook een probleem met de verwachtingen. Het is daarom belangrijk om jezelf af te vragen wat jij verwacht van je scootmobiel. Verwacht jij dat hij de hele dag kan rijden zonder opgeladen te worden of verwacht jij dat je bij elke winkel naar binnen kan. Moet jouw scootmobiel veel opbergruimte hebben of juist alleen voor je stok? Wil je naar buiten kunnen als het regent of blijf je in dat geval liever binnen. Voordat je jouw eerste of volgende scootmobiel gaat kopen, moet je deze vragen beantwoorden.

Een elektrische scootmobiel

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een elektrische scootmobiel, maar ze weten niet altijd alle voordelen en nadelen te benoemen. Je kan met een elektrische scootmobiel altijd overal naar binnen en je kan hem makkelijk en goedkoop opladen. Echter, je kan er wel minder hard mee en de batterij kan natuurlijk opgaan. Tegenwoordig worden de elektro-motoren steeds beter en gaan ze steeds langer mee. Ook worden ze nu in hele hippe edities uitgebracht.

De scootmobiel met benzinemotor

Hoewel de scootmobiel met benzinemotor steeds minder populair is, zijn er wel een aantal voordelen de ontdekken. Zo kan deze scootmobiel harden en gaat hij langer mee vergeleken met de elektromotor. Je gooit de tank namelijk vol en je kan er zo een aantal dagen mee rijden. Deze scootmobiel is vooral handig voor mensen die nog wel een beetje mobiel zijn op zichzelf. Deze mensen kunnen ook gewoon bij een winkel naar binnen lopen de scootmobiel buiten laten staan.

Bescherming tegen de regen

Afhankelijk van het model en hoeveel jij extra laat toevoegen op de scootmobiel, blijf jij droog op je scootmobiel. Je kunt namelijk een regenscherm of zelfs een heus dak toevoegen. Het belangrijkste is vooral de je een hoes hebt die over de scootmobiel heen kan als het regent en je hem buiten moet laten staan. Het is slim om dit soort zaken met je dealer te bespreken.

Laat je goed informeren

Het is sowieso handig om deze aankoop goed met een dealer te bespreken. Deze mensen weten alles van scootmobiels en kunnen jou goed helpen om bij de bij jou passende scootmobiel uit te komen. Het is wel handig om te zorgen dat deze dealer jou niet alles probeert aan te smeren. Ga daarom naar meerdere dealers of kijk op het internet wat normaal is en wat niet.